PRIJAVA

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeMaterinski dom Maribor48591
Lokacija
Telefon02 623 25 26

Program je namenjen vsem tistim ženskam, ki čutijo, da na svoji življenjski poti potrebujte pomoč (materam z otroki, nosečnicam, porodnicam, samskim ženskam). Ob možnosti bivanja nudimo strokovno in drugo potrebno pomoč pri razreševanju stisk in težav kot tudi pomoč pri vzgoji in skrbi za otroke.
Po osebnem razgovoru, ki ga opravimo in po odločitvi za bivanje, se dogovorimo za namestitev. V času, ko oseba biva pri nas je pomembno, da upošteva hišni red in pravila bivanja ter aktivno sodeluje v procesu reševanja stisk in težav. Pomagamo pri: reševanju osebnih in odnosnih stisk in težav, pomoč pri vzgoji in skrbi za otroke, pri njihovih stiskah in težavah, zagovorništvo v institucijah, samostojnem iskanju zaposlitve, urejanju stanovanjskega vprašanja, pri čemer sodelujemo z vsemi potrebnimi zunanjimi institucijami.

Osebna pomoč: svojo življenjsko pot in trenutno stisko raziskujemo tudi skozi proces ali svetovanja v okviru osebne pomoči. Strokovno vodena samo-pomočna skupina: proces učenja v skupini je dragocen prispevek k lastnemu razvoju, kjer se izkušnjam pridružijo nova spoznanja.
Ustvarjalne delavnice: v stiski velikokrat pozabimo na lastno ustvarjalnost, ki je poseben vir naših notranjih moči. Ko si znova prisluhnemo in si dovolimo izraziti se na sebi lasten način, postanemo bolj samozavestni in zadovoljni sami s sabo.

Ker je delovanje programa odvisno tudi od dobro zastavljenega sodelovanja, naj poudarimo tiste, katerih sodelovanje nam je v oporo in pomoč: lokalna in krajevna skupnost, strokovne institucije na nivoju skupnosti in države, prostovoljci, posamezniki, humanitarna združenja, društva, klubi, zavodi, donatorji in sponzorji, mediji - v smislu informiranja in osveščanja javnosti.

 

Naslov:
Na Jelovcu 22, 2354 Bresternica
2000

Kontakt:
Barbara Kuhar
T: 02 623 25 26
E: info@materinski-dom.si

Splet:
https://www.csd-slovenije.si/csd-maribor/materinski-dom-maribor/
Socialna omrežja:
/

Področja delovanja:
Ranljive skupine

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

041 481 246

02 300 78 70

info@pekarnamm.org

mb.prostovoljstvo@pekarnamm.org

www.pekarnamm.org

Vsak delavnik od 10.00 do 18.00

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki