PRIJAVA

Mreža Prostovoljstvo v Mariboru

je lokalno povezana mreža prostovoljskih organizacij, ki organizacijam nudi podporo pri promociji njihovih dejavnosti, spodbujanju prostovoljskega dela nasploh in pri strukturnem razvoju prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

Nastala je kot konkreten rezultat Posveta »Izzivi in možnosti organiziranega prostovoljskega dela v Mariboru«, ki smo ga izvedli decembra 2009 in na katerem se je pokazala potreba po vzpostavitvi sistemske ureditve prostovoljskih dejavnosti v naši občini. Mrežo povezuje Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže.

V mrežo je v letu 2022 povezanih 76 organizacij, ki se na področju Maribora ukvarjajo z organiziranim prostovoljskim delom. Koordinator mreže spodbuja organizacije k oblikovanju poenotenih razvojnih usmeritev na področju lokalnega prostovoljstva z upoštevanjem težav in interesov vseh organizacij, kar bistveno lajša dialog z lokalnimi oblastmi pri prizadevanjih za sistemsko ureditev področja prostovoljstva, za učinkovito podporo le-temu in za zagotavljanje njegove promocije v javnosti na lokalnem nivoju. Hkrati med organizacijami promovira sodelovanje in združevanje pri promociji prostovoljskih programov ter nudi vsebinsko, izobraževalno in formalno podporo tako organizacijam kot njihovim mentorjem in prostovoljcem. Vse te dejavnosti omogočajo boljše in strukturirane pogoje za razvijanje dela organizacij, ki se na področju Maribora ukvarjajo z organiziranim prostovoljskim delom, širijo prepoznavnost njihovih programov, prostovoljcem pa zagotavljajo kakovostno in pestro okolje za njihovo delo.

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

041 481 246

02 300 78 70

info@pekarnamm.org

mb.prostovoljstvo@pekarnamm.org

www.pekarnamm.org

Vsak delavnik od 10.00 do 18.00

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki