PRIJAVA

Dobrodošli med prostovoljci!

Prostovoljec je lahko vsakdo in verjamemo, da tudi za vas obstaja prostovoljsko delo, ki ga boste opravljali z navdihom in navdušenjem.

 

Ponudba prostovoljskih del je raznovrstna, a če želimo najti zase najbolj primerno delo, si je na začetku dobro odgovoriti na nekaj vprašanj:

  • Katero področje v družbi mi je pomembno in mu želim nameniti svojo energijo ter prosti čas?
  • S kateri ciljno skupino bi želel delati (otroci, starejši, mladi, bolniki, migranti...) ali pa bi raje pomagal živalim oziroma vložil svoj čas v podporo družbenim spremembam?
  • Koliko (prostega) časa sem pripravljen nameniti prostovoljstvu?
  • Katera znanja in veščine, ki jih imam, lahko prispevajo h kakovostnemu opravljanju prostovoljskega dela?

 

Prava izbira prostovoljskega dela je pomembna za zadovoljstvo vseh: vas kot prostovoljca, prostovoljsko organizacijo in za prejemnika pomoči.

Vsem zainteresiranim pred pričetkom dela priporočamo Uvodno izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija, koordinatorica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Izobraževanje vam bo preko seznanitve s prostovoljstvom pomagalo pri vaši izbiri za vas najbolj primernega prostovoljskega dela. 

 

Kako se vključiti?

Posamezna aktualna prostovoljska dela najdete s pomočjo brskalnika v Posredovalnici prostovoljskih del, lahko pa v iskalniku organizacij pregledate članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki v svoje delo vključujejo prostovoljce.

 

Vabimo vas, da se registrirate kot prostovoljci. V tem primeru boste prihranili čas, saj vas bomo na vaš elektronski naslov sproti obveščali o novih prostovoljskih delih in drugih priložnostih z vašega izbranega področja in regije. xxx

 

Če bi se radi pred tem posvetovali z nami ali imate vprašanja s področja prostovoljstva, smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 16. uro, po dogovoru tudi kasneje. Z veseljem vas bomo sprejeli osebno, na sedežu Slovenske filantropije in naših enotah po Sloveniji.

 

Prostovoljsko delo poteka v skladu z Zakonom o prostovoljstvu in načeli Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva. 

 

Še več informacij s področja prostovoljstva lahko prejemate vsakih 14 dni na vaš e-mail, če se naročite na Prostovoljske e-novice in nas spremljate na FB profilu prostovoljstvo.org.

 

“A poznaš tisti občutek, ko nekomu polepšaš dan, čeprav se ti na prvi pogled zdi, da nisi naredil nič? Tisti občutek zadovoljstva, sreče in pristnosti, ko nekomu podariš toplo besedo, nasmeh, ko z nekom deliš svoje znanje in ko si odtrgaš košček časa v svojem navidezno še tako natrpanem urniku, da ga nameniš človeku kateremu ne prisluhne nihče … ko z nekom preprosto širiš obzorja … tako, čisto nevsiljivo… ko se spletajo vezi, v svojem bistvu tako krhke, a tako dragocene… Zato sem prostovoljka. Ker ne glede na to, koliko dam, vedno končam z nečim več.” (Petra M., prostovoljka Slovenske filantropije)

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

041 481 246

02 300 78 70

info@pekarnamm.org

mb.prostovoljstvo@pekarnamm.org

www.pekarnamm.org

Vsak delavnik od 10.00 do 18.00

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki