PRIJAVA
(NE)varnost na spletu - Delavnica za prostovoljce_ke

Torek, 28. 2. 2023, ob 17.00
Trajanje: 120 min
Kje: Zoom

Ali kdaj pomislite, kaj vse preži na vas, ko se priklopite na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odprete škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6? Kako varni so v resnici vaši osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

Vse to izveste na brezplačni interaktivni delavnici, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavili s pomočjo resničnih primerov. Znanja vam bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

• Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in
digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
• Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
• Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
• Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo
spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.

Obvezne predhodne prijave na povezavi.
Rok za prijave: 23. 2. 2023
Število mest je omejeno na največ 50.

V prihajajočih mesecih sledita še delavnici o varni rabi interneta prilagojeni za mlade prostovoljke_ce in organizacije.

 

nevarnost-na-spletu_1920_x_1012

Organizatorji: Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.Avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

041 481 246

02 300 78 70

info@pekarnamm.org

mb.prostovoljstvo@pekarnamm.org

www.pekarnamm.org

Vsak delavnik od 10.00 do 18.00

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki