PRIJAVA
Festival prostovoljstva v Mariboru

festival_prostovoljstva_v_mariboru

20. 5. 2024 OB 11.00, FILOZOFSKA FAKULTETA MARIBOR

Seminar o spodbujanju vključevanja študentstva v prostovoljstvo


V ponedeljek, 20. 5. 2024, ob 11.00 na Filozofski fakulteti v Mariboru v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru organiziramo seminar o spodbujanju vključevanja študentstva v prostovoljstvo. Na dogodku bomo prostovoljske organizacije, študentke ki so vključene v prostovoljstvo ali v aktivistična gibanja in profesorice razpravljale o motivaciji in ovirah za civilnodružbeno udejstvovanje mladih, ki študirajo v Mariboru.
Povabljene govorke so:
-Tjaša Arko, Slovenska filantropija,
-Mojca Mesner, Slovenska filantropija,
-Sanja KranjcDrogArt,
-Eva Gregorčič, DrogArt,
-prof. dr. Katja Košir, Oddelek za psihologijo FF UM,
-Lucija Dežan, asist. FF UM.

20. 5. 2024 OB 14.00, AVLA UM PEF

Razstava fotografij: Usmerimo pozornost na Gazo


V ponedeljek, 20. 5. 2024, vas ob 14.00 vabimo v razstavišče Avla UM PEF (stavba Filozofske fakultete v Mariboru) na otvoritev razstave dokumentarnih fotografij z naslovom Usmerimo pozornost na Gazo / Shed light on Gaza. Otvoritev bo spremljalo kratko predavanje Ane Tasić iz Gibanja za praavice Palestincev o aktualnem dogajanju v Gazi, prisluhnile_i bomo tudi palestinskem pesniku Fawziju Rahimu, ki nam bo prebral nekaj svojih pesmi v arabščini in slovenščini ter študentki, ki je bila del zasedbe Fakultete za družbene vede v Ljubljani.
Gaza se po osemmesečnem izraelskem bombardiranju, izvajanju genocida nad Palestinkami_ci in popolnem obleganju, ki je onemogočilo dostop do elektrike, vode, hrane, zdravstvene oskrbe in humanitarne pomoči, pogreza v temo. Kolektiv Activestills daje na voljo zbirko fotografij, ki jih je posnel fotograf Mohammed Zaanoun novembra 2023 v Gazi.
Posameznice_ke, skupine in kolektive vabijo, da fotografije razstavijo na ulicah, v javnih prostorih ali središčih skupnosti ter tako ozaveščajo o dogajanju v Gazi in podprejo globalno mobilizacijo za ustavitev množičnega bombardiranja in genocida, ki ga izvajajo izraelske kolonialne sile.
Kolektiv Activestills od leta 2005 prireja ulične razstave za ozaveščanje o pravicah Palestink_cev in boju za svobodo. Prepričani so, da je treba ulice ponovno izkoristiti za politično udejstvovanje, zato pozivajo k razširjanju fotografij in usmerjanju pozornosti na Gazo.
Razstavo, ki bo na ogled do 7. 6. 2024, organizirata Pekarna Magdalenske mreže in Gibanje za pravice Palestincev v sodelovanju z iniciativo profesoric_jev Filozofske fakultete UM.


22. 5. 2024 OB 11.00, PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE

Okrogla miza o različnih vidikih skrbstvenega dela


V sredo, 22. 5. 2024, vas ob 11.00 v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru vabimo na okroglo mizo o različnih vidikih skrbstvenega dela. Z gosti_jami bomo razpravljale_i o oblikah neplačanega in nevidnega skrbstvenega dela žensk, o pomenu socialne oskrbe na domu, o institucionaliziranih oblikah skrbstvenega dela in o vključevanju prostovoljk_cev vanj, o pomenu dnevnih centrov aktivnosti za starejše in o modelih skupnostnih stanovanjskih in skrbstvenih praks. Gosti_je okrogle mize bodo:
- Majda Hrženjak, Mirovni inštitut, raziskovalka področja skrbstvenega dela,
- Maša Hawlina in Anja Lazar, iz Inštituta za študije stanovanj in prostora,
- Nina Pleteršek in Marija Glavica iz Centra za pomoč na domu,
- Drago Perger, Dom Danice Vogrinec,
- Marjan Holc, Dnevni center aktivnosti za starejše TOTI DCA


24. 5. 2024 OB 16.00, PARK KULTURNEGA CENTRA PEKARNA

Piknik prostovoljskih organizacij in prostovoljk_cev


V petek, 24. 5. 2024, vas ob 16.00 v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru vse prostovoljke_ce in prostovoljske organizacije vabimo v park Kulturnega centra Pekarna na prostovoljski piknik. S piknikom se vam mreža “Prostovoljstvo v Mariboru” zahvaljuje vas čas, trud in neusahljivo energijo, s katerimi mnogimi lepšate dneve in delate življenje v našem mestu prijaznejše.

 Avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

PRIJAVA NA PROSTOVOLJSKE E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:
KONTAKT

041 481 246

02 300 78 70

info@pekarnamm.org

mb.prostovoljstvo@pekarnamm.org

www.pekarnamm.org

Vsak delavnik od 10.00 do 18.00

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki